احداث تلمبه خانه و ایستگاههای بالا آورنده شبکه فاضلاب بندر انزلی




شهر بندر انزلی در کرانه جنوبی دریای خزر، قدیمی ترین و بزرگترین بندر سواحل شمالی ایران است. متاسفانه یکی از مهمترین عوارض زیست محیطی در شهر بندر انزلی مسئله فاضلاب بهداشتی است که به علت عدم تخلیه به موقع و نبود تاسیسات فاضلاب بهداشتی، فاضلاب شهری و صنعتی از طریق تاسیساتی ناقص و غیر بهداشتی بدون رعایت هیچگونه ضابطه ای به مرداب انزلی، رودخانه ها و نهایتا دریا راه یافته و محیط زیست را با مخاطرات شدید مواجه ساخته است.

پیرو این تاثیرات نامطلوب زیست محیطی، امروزه اجرای طرحهای فاضلاب در مناطق شهری و روستایی کشور امری ضروری و بنیادی تلقی می شود از این رو طرحهای آب و فاضلاب شهری در رشت، بندر انزلی، ساری، بابل و ... برای کاهش آلودگی های زیست محیطی تالاب بین المللی انزلی هم اکنون در حال اجراست.
مناقصه احداث تلمبه خانه ها و ایستگاههای بالا آورنده شبکه فاضلاب بندر انزلی در سال 1388 توسط شرکت آب و فاضلاب استان گیلان انجام پذیرفت.
به علت شیب کم اراضی، طولی بودن شهر در امتداد شرقی - غربی با باند کم عرض، بالا بودن سطح آب زیرزمینی و ماسه ای بودن بافت خاک در منطقه بندر انزلی، محدودیت های فراوانی به جهت طرح و اجرا پیش روی مسئولان وجود داشت که در مشارکت انجام یافته توسط این مهندسین مشاور با پیمانکار شرکت کننده در مناقصه، به حداقل ممکن رسیده و منجر به موفقیت در مناقصه و عقد قرارداد شد. مهندسین مشاور کران سازه پاسارگاد به جهت رسیدن به روش اجرایی مناسب و اقتصادی، با نگرشی جدید، ارائه راه حلهای اجرایی و طراحی نوین، اقتصادی ترین و موجه ترین روش ممکن را پیشنهاد نمود که در نهایت مورد تصویب مسئولان قرار گرفت.
پس از انعقاد قرارداد میان شرکت آب و فاضلاب استان گیلان و بخش خصوصی (پیمانکار محترم طرح) این مهنسین مشاور با جمع آوری اطلاعات دقیق و برخورد با مسایل مرتبط با پروژه طرح تلمبه خانه های مرکزی با ابعاد 15x10 متر و عمق 14 متر تهیه و روش اجرایی بسیار مناسب و کم هزینه برای آن ارائه نمود.
آنچه درارتباط با این پروژه از اهمیت بالایی برخوردار است، تغییر روش اجرا از متدهای قدیمی و متعارف به روشی پیشرفته،بدون تخلیه آب محل و یا اجرای دیوارهای حایل و سپر می باشد. از مزایای این روش نسبت به روشهای پیشین می توان به اجرای سریع و مطمئن آن اشاره کرد. استفاده از مایکروپایل جهت مهار کردن نیروهای وارده و کاهش اثر روانگرایی، از دیگر خصوصیات این طرح است.